Nyhetsarkiv

Arkiv 2017 - 2018 - Arkiv 2015 - 2016

Lions med i Almedalen

Medlemmar från Lions kommer att genomföra en informationsaktivitet vid Österport. De kommer att informera angående frågan - Ett rent dricksvatten i framtiden – under Almedalsveckan.
Läs pressmeddelandet här.

Kom och fira i Chicago - 2017!

Mer information om jubileumsconvention.

Uppd 2017-02-16 - Paketpris för delegaterna i delat dubbelrum 19 997.77 SEK. Mer info om det.

Riksmötestrycket

Tillägg

Vad är Lions för dig, vad är Lions för mig?

"Få av er vet vem jag är…
O´ det är förståligt och helt ok,
jag ska strax presentera mig. "

Under distrikt 101A:s årsmöte berättade Jim Wallenberg om varför han gick med i Lions (medlem sedan september 2015). >>

LC Emmaboda delar ut MJF

LC Emmaboda avslutade verksamhetsåret 2016-2017 med att uppvakta tre medlemmar med Melvin Jones Fellow award.
De fick utmärkelsen för sitt engagemang och föredömligt arbete inom Lions i många år.
I samband med utdelningen gjorde LP Bo-Harald Brunzell en kort historik över Lions med anledningen av den nyligen passerade 100-årsdagen.

Göran Ericsson, LP Bo-Harald Brunzell , Ingvar Ohlsson och Ingemar Axelsson

Trio i Melvin Jones!

Lions Club Upsala Disa avslutade verksamhetsåret 2016-2017 med att uppvakta tre medlemmar med Melvin Jonesutmärkelsen. >>

Lions Lycksele växer

Källa: LC Lycksele

Den 3 juni hade Lions i Lycksele säsongsavslutning med goda nyheter om ökat medlemsantal, fint besök av distriktsguvernören och hedersutmärkelser.>>

Mottagaren av Tvätteriförbundets Hållbarhetspris donerar vinsten till Lions Clubs International Foundation

Källa: Cleannet.se

Nationell samordnare Årets pristagare Pia Bergman är nationell samordnare för Skatteverkets insats mot grov ekonomisk brottslighet och leder Stora branschgruppen som innehåller representanter från arbetstagar- och arbetsgivareorganisationer, bransch- och intresseorganisationer samt myndigheter och som arbetar för lösningar för konkurrensneutralitet mellan företag. Prissumman på 5 TSEK kommer enligt pristagarens önskemål att ges till Lions internationella fond (LCIF) utifrån deras långsiktighet för ett hållbart samhälle. Läs mer här.

Lions Sala delar ut stipendier

Källa: LC Sala

Lördagen den 20 maj genomförde Lions Club Sala Barnens Dag på torget i Sala för 7:e året i rad. Sala Lions har en lång tradition av att dela ut ungdomsstipendier och detta år kunde Lions president Hans Ljung dela ut tre stipendier a' 5000kr.

Årets stipendiater var Felicia Skarfors inom kultur med motiveringen för sitt stora intresse för musik som omfattar allt från populärmusik till klassisk musik och för viljan att fortsätta utvecklas på sitt instrument, tvärflöjt.

Nästa stipendiat var Emma Vestergaard, som var förhindrad att närvara och därför togs stipendiet emot av hennes mamma Maria. Motiveringen löd för sin satsning på fotbollen som en möjlighet till personlig utveckling och att för skapa sociala nätverk. En satsning som dessutom givit möjligheten att kombinera intresset för fotboll med en utbildning för ett framtida yrkesliv.

Den tredje stipendiaten var Hampus Hedlund, även han inom idrott, Hampus fick sitt stipendium för sitt brinnande engagemang och sin beslutsamhet att satsa på sitt intresse, fotboll. En satsning han lyckats genomföra med bibehållet fokus på studierna med goda vitsord och bra betyg. Den som tog emot stipendiet var Hampus mamma Maria.

Lions riksmöte i 100-årets tecken

Riksmötet handlar om det vi gjort och det vi avser att göra. Under 100 år har Lions utfört hjälpinsatser lokalt och internationellt. Lions grundare, Melvin Jones, har uttryckt sig så här: ”Du kommer aldrig långt förrän du börjar hjälpa andra.” Mer om årets riksmöte.

Riksmöte 2017

Källa: Facebook

Årets Distriktsguvernörer och kommande verksamhetsår 2017-18 Distriktsguvernörer. >>

Pressmeddelande

Lions hjälper svältande i Östafrika

Lions Sverige sänder en miljon kronor till mat och vatten till svältande människor i Östafrika som drabbats hårt av torka.>>

Sveriges Lions i Turkiet

Källa: Anna Norberg på Facebook

Idag invigde Dröse Norberg och Sveriges Lions 2st modulhus med luftkonditionering som ska användas till skolor för barnen från Syrien . Det delades ut matpaket och leksakerna bl.a. Se videon här.

Fler bilder. >>

Lions Piteå/Öjebyn

Tre damer i LC Piteå/Öjebyn fick sina MJF vid maj månads mötet, från vänster Maj-Britt Juuso sen Margareta Oja, samt Britt Marie Bergh I bakgrunden finns utdelarna Ingvar Ellnestam, Gary Jonsson och Karl-Gustaf Näsström.

En bild från den valiga onsdags-träffen för de som kan, lite lions prat kaffe med fika.

LC Mariestad

LC Mariestad har idag ca. 50 medlemmar och klubbens nestor Tore Fjellman hedrades vid sin 95års-dag.
Tore var med och startade vår klubb 1954 och har alltså varit medlem i 63 år!
Den som överräcker en present till Tore (vänster) är Thorbjörn Rippe som varit medlem i 47 år.

Harald Flood hedrad av sina klubbkamrater


Lion Harald Flood var en av de 15 som var med och startade Lions Club i Mullsjö för 60 år sedan och har varit aktiv i klubben under alla dessa år. Lion Harald är född 1918 och därmed i princip årsbarn med Lionrörelsen. Lion Harald har under alla år varit en av klubbens mest aktiva medlemmar och han har innehaft i princip alla uppdrag man kan ha inom en Lion klubb.
I samband med zonmötet i februari uppvaktade Zonordförande Magnus Rehnstedt Gränna och Lions president Christer Alzén Lion Harald och överlämnade ett gratulationsbrev från internationelle presidenten samt hans personliga standar och pins.
Lion Harald fick även Lions 100 årsmärke.

11 nya medlemmar i Landskrona

Vid månadsmötet tisdag den 21/3 på Hotell Öresund, tog Lions Club in 11 nya medlemmar. Det var nio kvinnor två män vilket nog aldrig tidigare skett i klubbens historia eller är det på det viset att det aldrig tagits in så många på en gång?>>

Pressmeddelande

Lions hjälper svältande i Somalia och Kenya

Bildkälla: Sveriges Radio

Lions Sverige sänder totalt 225 000 kronor till mat och vatten till svältande människor i Somalia och Kenya. >>

Lions Club Lysekil ökar sitt medlemsantal

Vid Lions Club Lysekils marsmöte förrättades intagning av tre nya medlemmar; Eva Melkersson, Ingemar Johansson och Björn Moum. I år har dessutom en f.d. medlem återkommit till klubben, Maria Backman.

Till v Lions Lysekils president Reinhold Färg, de nyintagna medlemmarna Eva Melkersson, Ingemar Johansson och Björn Moum.


De nyintagna medlemmarna med sina faddrar. Från vänster: Gunnar Karlstad, Eva Melkersson, Ingemar Johansson, Bengt-Göran Gunnarsson, Björn Moum och Torbjörn Engström.

GR-protokoll

Protokollet från GR-5.

Pressmeddelande

Lions hjälper svältande i Somalia och Kenya

Lions Sverige sänder totalt 225 000 kronor till mat och vatten till svältande människor i Somalia och Kenya.

Pressmeddelandet i sin helhet kan hämtas här i Wordformat.

Skådespelaren Tomas Bolme blir medlem i Lions Österåker

Lions Club Österåker, strax norr om Stockholm, har, som så många andra LC, åderlåtits på medlemmar. Sjukdom, ålderdom och (några) dödsfall är de vanligaste orsakerna. >>

Lions Clubs Internationals fredsaffichtävlingens vinnare


Den vinnande affischen för 2016-2017.

2016 -2017s vinnare blev trettonåriga Lakkana Meepara från Thailand. Prisutdelningen ägde rum på Lions Dag hos FN. Hela evenemangets bilder finns på Facebook.

Listan på de andra "Merit Award" mottagare finns här tillsammans med deras affischer.

Sveriges Lions Livskvalitetspris 2016

Mer information här.

Från Riksvalsnämnden

Nomineringsblankett

Lathund tidigare val

Uppvaktning av 90 åring

Lions Club Arboga uppvaktade Lion Ingwar Lindgren vid hans 90 årsdag i februari
Ingwar har i maj varit Lions medlem i 57 år. Han har varit medlen i 4 olika klubbar och haft de flesta klubb befattningar och även varit ZO samt DG och DK. Han är numera priviligierad medlem och medlem i Lions hedersråd.

Lions ger parasportare över en halv miljon kronor

Sveriges Lions stöttar parasportare med 650 000 kronor. Pengarna har skänkts till Svenska Parasportförbundet och är tänkt för idrottare som tränar för Paralympics och Special Olympics.

LC Vallentuna välkomnade två nygamla medlemmar

Källa: LC Vallentunas hemsida

LC Vallentuna välkomnade Kjell-Roland och Björn som nygamla medlemmar. >>

Skänninge Lions Club sänker medelåldern

Skänninge Lions Club tar in ytterligare tre nya medlemmar och medlemsantalet är nu 37st.
De tre nya medlemmarna gör att medelåldern i klubben nu ligger på drygt 60 år.
De nya med sina faddrar är från vänster på bilden Jan Lindén fadder till Hans-Åke Eriksson ny medlem, Elias Ketuly ny medlem med sin fadder Ulf Klasén och Joachim Staaf ny medlem med sin fadder Roger Karlsson.

Historisk händelse i LC Emmaboda

Ett historiskt tillfälle var det i LC Emmaboda vid mötet i februari.
De första damerna togs in som medlemmar. LP Bo-Harald Brunzell
välkomnar Kate Hansson och Maria Arnesson till klubben.

Pressmeddelande

Lions ger parasportare över en halv miljon kronor

Sveriges Lions stöttar parasportare med 650 000 kronor. Pengarna har skänkts till Svenska Parasportförbundet och är tänkt för idrottare som tränar för Paralympics och Special Olympics.

Hämta Word-dokumentet här. Hämta bilden här.

Lions Club Ljusdal har delat ut en MJF

Curt-Olof Wennberg i LC Ljusdal har förärats med en Melvin Jones fellow, här överlämnad av vår president Mats Berglund. Detta för sitt stora engagemang inom Lions rörelsen och bl.a. det stora arbete han lägger ner i Lions Barnens Dag i Ljusdals Folkparken.

Protokoll från NSR

Protokollet från NSR 2017 på Island finns att läsa här.

Nya medlemmar till Danderyd

Det har skett en inntagning av tre nya medlemmar i Lions Club Danderyd. De nya medlemmarna är Gert Rönnlund, Lennart Andersson och Olle Reichenberg står i mitten flankerade av sina faddrar och klubbens vLP Eva Bergenheim-Holmberg och LP Hans Köpniwsky.

GR-protokoll

Protokollet från GR-4 finns att läsa på de interna sidorna.

Lions i Huddinge har firat Lions 100 år

Genom att bjuda in andra lionmedlemmar från grannklubbar i Salem, Södertälje och LC Mässan, även en del andra personer. Man firade i en skola där elever utbildar sig till servitörer, kockar med mera för restaurangbranschen.

De glömda barnen

Nyligen avslutad insamlingsaktiviteten var till de glömda barnen som har flytt från Syrien på grund av kriget. Pengarna gick dels Leif Niord (Lions i Sverige) och hans hustru Nilgun (Lions i Turkiet) hjälpsändningar till flyktingläger i Turkiet och dels till Einar Lyngar (Lions Norges) hjälp till flyktingläger i Libanon.

Lions Club Lycksele tar in två nya medlemmar

”Högtidligt inval av två nya medlemmar i LC Lycksele. Från vänster Eva Björmsjö (fadder), Anna-Karin Öhnerud, Richard Sjögren och Peter Hagfors (fadder).”

Lions Tyresös aktiviteter under december

Den andra advent arrangerade vi som vanligt en adventskonsert med deltagande av Tyresö Diskantkör, William Baker sång samt 13-årige Leon Boberg, som också erhöll ett stipendium.


Leon med klubbpresidenten Robert Engström.

Alla ackompanjerades av Mattias Kjellgren, som medverkade för 27 de gången. Som tack erhöll han en Melwin Jones utmärkelse.


Robert Engström och Mattias Kjellgren.

Vid julavslutningen delades ut 2 st Melwin Jones.

En till Hans Enbäck och en till Harald Johansson,i mitten står Robert Engström.

Lions Club Bergsjö har delat ut en MJF och en PMJF

Sven-Erik Norling till vänster, en eldsjäl som gärna tar på sig nya uppdrag och fullgör dom på bästa sätt. Sven-Erik har varit medlem sedan 2010 och har bland annat varit både president och sekreterare.
Birgitta Myrgren i mitten, har fått en progressiv MJF för sitt stora engagemang i klubben. Hon var klubbens första kvinnliga president. Förutom att hon tar ett stort ansvar i flera kommittéer, såsom bland andra luciakommittén och hjälpkommittén, så utför hon också andra uppdrag på ett föredömligt sätt. I Lions Cancerforskningsfond har hon suttit i styrelsen under flera år. Fortfarande deltar hon aktivt i det omfattande arbetet med minnesblad.

LP Åke Stenqvist till höger delade ut hedersbetygelserna.

Lions Club Färingsö delade ut Melvin Jones

 LC Färingsö hade på sitt månadsmöte 10 oktober besök av Nihal Adikaram och Loretta Warnakulasuriya från  vår vänklubb i Sri Lanka. Klubben överlämnade en Melvin Jones Fellowship till Nihal som tack och uppskattning av hans viktiga insatser  för Diabetes-/Överviktsprogrammet som är ett samarbetsprojekt mellan MD 101 och LC Negombo Host.

GR-4

GR-4 äger rum i samband med NSR 2017 på Island.

Ärendelistan är uppdaterad med nya bilagor.>>

571 tält från Lions till flyktingar från Mosul

571 tält från Lions Sverige är nu på väg till Mosul i norra Irak, via Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Tälten ska användas av människor som är på flykt.

Ladda ner hela pressmeddelandet i Word-format här.

Lions logo i reklam


Nu finns Lions logo med i reklam för Snövit som sitter i Stockholms tunnelbana. Cirka 1 miljon reser varje dag med Stockholms tunnelbana.

Vinnare i Sveriges Lions fredsaffischtävling


Varje år sitter omkring 450 000 barn över hela världen och ritar för Lions internationella affischtävling och hoppas att just sin teckning ska vara med bland vinnarna. I Sverige är det ungefär 35 klubbar som jobbar med skolor och barnen med fredsaffischtävlingen. Först är det klubbarna som samarbetar med skolor på orten. Klubbar som sedan sänder in till Lions distrikt och som väljer ut ett exemplar, som sänds till Sveriges Lions och i år har sju distrikt sänt in varsitt bidrag/teckning. Av dessa sju har nu ledningen för Sveriges Lions valt ett bidrag som ska vara Sveriges Lions bidrag i de internationella tävlingen och vann gjorde: Iris Rundström från Rönninge utanför Stockholm. Lions i Salem hade sänt in teckningen. ”Ett firande av fred” är titeln på Iris teckning.

Annons om Lions samarbete med artister i dagens metro

Besök från projektet i Negombo Sri Lanka

Delar av projektledningen för Lions förebyggande diabetesprojekt för barn och unga i Sri Lanka har varit på besök i Sverige. Läs mer här.

Lions hjälper i Syrien

Ett videoreportage om Lions internationella stiftelses arbete runt om i världen

LionSingers

Sex flickor med sin musikaliska ledare Erika Hansson från Lions och Kristianstads Lucia 2015, beslöt att efter Lucia-perioden bilda en sånggrupp och kalla sig för LionSingers. Med stöd från Lions Club ville flickorna fortsätta i Lions anda och vid två klubbmöten i augusti och september intogs de under högtidliga former som medlemmar i Lions Club Kristianstad. Bilden  visar LionSingers vid ett bejublat framträdande vid 101s distriktsmöte i Hörby.

Nya kvinnliga medlemmar i Östra Göinge


LC Östra Göinge har på kort tid värvat 6 nya medlemmar och av dessa är 4 kvinnor. Klubben har nu 30% kvinnliga medlemmar. Första kvinnliga medlemmen togs in 2001, 2007 den första kvinnliga presidenten, även nu en kvinnlig president och det är för 4:e gången. Bilden är från intagningen i september, 3 nya medlemmar med sina faddrar.

LC Södertälje har ny president


Vid årets första månadsmöte i LC Södertälje S:ta Ragnhild tog Ann Österberg över presidentklubban. "Ann är klubbens fjärde kvinnliga president och medlemmarna ser fram emot ett aktivt år, både vad gäller aktiviteter och medlemsvärvning.

Kalmar och Kalmar-Unionen har kvinnliga presidenter

Kalmar har två Lions-klubbar, Lions Club Kalmar och Lions Unionen.
Kommande verksamhetsår 2016 - 2017 är det för första gången två kvinnliga presidenter som leder klubbarna. Det är Monica Mårdh,tv på bilden,
för Unionen och Alexandra Castello-Branco för Club Kalmar. De båda ser fram emot ett intressant år och gott samarbete.
Foto: Lars Johansson       

Lions grattar Maja Reichard till äran att vara fanbärare under invigningen av Paralympics


Våren 2016 fick simmaren Maja Reichard Sveriges Lions Bragdlejon, ett pris som Lions delar ut årligen till en lovande idrottare inom parasporten. >>

Jeffrey Ige uttagen till Rio

Jeffrey Ige fick Lions uppmuntringspris innan Paralympics i London 2012. Han blev intervjuad i GoMorron Sverige idag inför Paralympics i Rio i september. >>

Läs om Jeffrey på sidan 5 i tidningen LION nr 3/2011.

Kampanjplan för Riksinsamlingen 2016–2018


Radiohjälpen genomför under 2016–2018 insamlingen Världens Barn i samarbete med Sveriges Television, Sveriges Radio, UR och ett antal inbjudna humanitära organisationer. Tema för insamlingen är barn, utveckling och rättigheter. Insamlingen pågår under hela året men har en särskild intensitet under perioden 15 augusti till 31 oktober, då medverkande organisationer genomför en insamlingskampanj över hela landet, kallad Riksinsamlingen Världens Barn. Alla insamlade medel går in på Radiohjälpens konto 90 1950-6.

Parasportare på väg till Rio får halv miljon av Lions


Lions Sverige ger en halv miljon kronor till Parasportförbundet och de idrottande som ska tävla i Paralympics i Rio senare i år. >>

Katalogen för ungdomsläger 2016 har uppdaterats

Mer information om ungdomsverksamheten. >>

Lions internationelle president hälsade på


Lions internationelle president Bob Corlew kom till Sverige och guvernörsrådsmötet i Avesta i helgen som var, 20 och 21 augusti. Där och då samlades även alla zonordföranden från Lions i hela Sverige för en gemensam utbildning. >>

Orkester Norden spelar i Stockholm och Uppsala


Två konserter kommer Orkester Norden att hålla i augusti, i Stockholms konserthus den 22 augusti och Uppsala Konsert och Kongress den 24 augusti. Lions sponsrar Orkester Norden och de unga musikerna i orkestern. Nu har du som bor i eller i närheten av Stockholm och Uppsala chans att se och lyssna på Orkestern. >>

Rapparen Silvana Imam och Orkester Norden


Orkester Nordens konserter börjar den 20 augusti 2016! Kolla videon med Unge Ferrari och rapparen Silvana Imam.

Orkester Nordens konsertschema.

Samarbete med Lions banar väg för operasatsning i Simrishamn


Källa: Ystads Allehanda

Lions club i Simrishamn har slutit avtal med Malmö opera som innebär att det ska blir fler operaföreställningar i stan. Först ut är operasångaren Rickard Söderberg.

Mer information på klubbens hemsida.

Lions nye ordförande om Lions viktiga satsning för flyktingbarn i Turkiet


Flyktingkatastrofen i Syrien och dess grannländer kommer in på sitt femte år och fortsätter. Bedömare spår att det kommer att hålla på upp emot fem år till. >>

Lions internationella president till Sverige, Avesta och Stockholm


Unikt tillfälle att träffa Lions internationella president Bob Corlew 21 augusti 2016 >>

Pressmeddelande - Lions internationella ordförande Bob Corlew från USA träffar Stockholms kommunfullmäktiges ordförande Eva-Louise Erlandsson Slorach

Inför GR-2 i helgen


Källa: Vi är Avesta på Facebook

Kommande helg kommer hundratals "lejon" att gästa Avesta. Då arrangeras nämligen en stor Lion-konferens i Avesta. >>

Vice DG för 2016-2017

Årets vice distriktsguvernörer startade året med tre intensiva dagar 12-15 augusti i Södertälje. Handledare var Anna Maria Bernstein och Ralf Melin.

Lions internationella president för 2016 - 2017

Tema för 2016 - 2017: Nya berg att bestiga


Kansler Bob Corlew från Milton, Tennessee, USA valdes till president i The International Association of Lions Clubs vid organisationens 99:e internationella kongress, som hölls i Fukuoka, Japan, den 24 -28 juni 2016.

Budget och insamlingsmål

Budget och insamlingsmål för 2016 - 2017.

Gudrun vald till 2:a vice-ordförande

Gudrun Björt Yngvadottir, från Gardabaer, Island valdes som andra vice-ordförande i Lions Clubs Internationals 99:e konvent som hölls i Fukuoka, Japan i juni 2016. Detta innebär att hon blir 1:a vice-ordförande vid nästa års konvent och som den fösta kvinnliga ordförande inom Lions vid konventet i Las Vegas, USA 2018.
Läs mer om Gudrun här.

De glömda barnen

Riksmöte 2016

Protokollet från RM 2016 som ägde rum i maj.